Lone Dybkjær Scholarships

Uddannelse fører til ligestilling og udvikling

Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Bangladesh, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. Hendes ambition var at bygge fyrtårne, eksempler til efterfølgelse! Da Lone Dybkjær døde i 2020 foreslog grundlæggeren af Asian University for Women, Kamal Ahmad, at ære Lone Dybkjærs utrættelige arbejde med legater til studerende på universitetet. Lone Dybkjær Scholarships er nu en realitet med legater til uddannelse af kvinder på kvindeuniversitetet i Bangladesh.

Formålet med fonden bag Lone Dybkjær Scholarships er at fremme videregående uddannelse af kvinder primært i Asien og Mellemøsten, fordi uddannelse er en forudsætning for udvikling og ligestilling. Fonden bygger videre på Lone Dybkjærs visionære arbejde for etableringen af Asian University for Women i Chittagong, Bangladesh.

Lone Dybkjær Scholarships uddeler legater til unge kvinder fra landdistrikter, krigsområder, flygtningelejre mv., så selv de fattigste og dårligst stillede kan få adgang til videregående uddannelse på Asian University for Women eller lignende uddannelsesinstitution.

Fonden bag Lone Dybkjær Scholarships

Fonden bag Lone Dybkjær Scholarships er stiftet af Lone Dybkjærs mand, tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, og administrerende direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen. 

Fondens administrator er Søren Sass. 

Alle arbejder frivilligt og ulønnet.

Bestyrelsen

Poul Nyrup

Poul Nyrup Rasmussen

Tidligere statsminister, protektor for Det Sociale Netværk

Pui Ling Lau

Næstforperson

Karsten Dybvad

Økonom, tidligere embedsmand

Jeppe Christiansen

Jeppe Christiansen

Adm. dir. Maj Invest

Søren Sass

Søren Sass

Chefrådgiver hos Finanssektorens Arbejdsgiverforening

0 %

Cirka halvdelen af de studerende på Asian University for Women kommer fra Bangladesh.

0

Et scholarship på Asian University for Women koster 15.000 USD.

0 %

Hver fjerde studerende fra Asian University for Women læser videre på et internationalt anerkendt universitet.

Vores økonomi og partnere

Lone Dybkjær Scholarships er økonomisk støtte i form af stipendier til kvinder, der bliver optaget på Asian University for Women. 

Man kan støtte vores arbejde og blive partner.

Partnere kan følge og have kontakt til de kvinder, hvis uddannelse de støtter.

Alle midler går ubeskåret til legater til kvinders uddannelse. 

Organisation

Lone Dybkjær Scholarships er blevet til på baggrund af et ønske om at ære Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling, som bl.a. udmøntede sig i hendes engagement som en af Asian University for Women’s mest nyskabende, dedikerede og visionære grundlæggere.

Kontakt:

Søren Sass
ss@lonedybkjaerscholarships.dk

Henvendelser fra pressen:

Tea Hviid
th@lonedybkjaerscholarships.dk

Flere andre af Lone Dybkjærs tidligere medarbejdere og venner har også engageret sig i arbejdet med Lone Dybkjær Scholarships: Asbjørn Haugstrup, Flemming Mieth, Trine Hammershøy, Ann Barbara Birkmand, Pui Ling Lau og Thomas Bærnholdt. Alle arbejder ulønnet.

Regnskab og redegørelse for god fondsledelse

Lone Dybkjær Fonden indsamler midler efter Civilstyrelsens regler. Alle midler går ubeskåret (med undtagelse af omkostningerne til revision og tekniske betalingsløsninger) til at fremme videregående for kvinder til kvinder fra Asien. Du kan se regnskabet her: