Sådan støtter du

Støt vores arbejde for ligestilling i Asien og Mellemøsten

Lone Dybkjær Scholarships er legater til kvinder, der studerer på Asian University for Women. De er kvinder, som uden legat aldrig ville få en videregående uddannelse. De bryder normer og indtager deres plads i samfundet på lige fod med mænd. De bliver aktive ledere og skaber forandring, der bidrager til at løfte lande i Asien og Mellemøsten ud af fattigdom.

Forandring er nødvendig: Kvinderne er fx rohingya flygtninge, syersker på tøjfabrikker, borgere fra krigszoner, eller oprindelige folk, og mange er fra Afghanistan: Siden Taleban i 2021 overtog magten, har Asian University for Women evakueret flere end 200 tidligere og nuværende studerende. Universitetet har desuden øremærket 500 legater til afghanske kvinder.

Lone Dybkjær var aldrig i tvivl: Uddannelse er en af de bedste motorer for udvikling. Tidligere end andre politikere så hun sammenhængen mellem uddannelse og ligestilling i udviklingslande: Hvordan uddannelse vil være nøglen til kvinders frigørelse. Allerede i 1998, da ligestilling stadig var noget kun de færreste forbandt med udviklingshjælp, engagerede Lone Dybkjær sig i etableringen af det unikke universitet i Bangladesh.

Det blev et arbejde, som Lone Dybkjær selv beskrev som et af de vigtigste i den sene del af sin politiske karriere. Asian University for Women har stiftet et æreslegat for Lone Dybkjær, som var med til at etablere og drive universitetet. Lone Dybkjær Fonden supplerer med finansiering af yderligere stipendier, så flere kvinder får mulighed for at studere på det unikke universitet i Bangladesh.

Du kan støtte vores arbejde ved at donere et beløb, én gang eller hver måned.

Bliv partner

Du kan også blive partner med mulighed for at følge og have kontakt til de kvinder, hvis uddannelse du støtter. Kontakt os på kontakt@lonedybkjaerscholarships.dk