12 legater til studerende på public health

Tomima vil forebygge at børn ikke bliver gift i en alt for tidlig alder

Tomima Kairis far er daglejer og hendes mor arbejder i teindustrien. Hun har to brødre og er vokset op i Moulvibazar – i et samfund, hvor uddannelse ikke rimer på pige. Nu studerer hun bachelor i Public health.

”Hvis det ikke var for Asian University for Women, så ville jeg sikkert være giftet bort nu”. Men selv nu, hvor hun har fået et legat til at studere, møder hun store udfordringer. Hendes forældre har fx ikke penge, de kan give hende til bussen, så hun kan komme frem og tilbage fra campus til sin bolig. Men så går hun de fem kilometer til fods for at nå frem. For hun er en engageret studerende. Både i sine fag og i alt det, der foregår ved siden af undervisningen og hører med til den generelle dannelse på Asian University for Women.

Introduction to Public Health er Tamimas foretrukne fag. Det er her, hun får større viden om det offentlige sundhedsvæsen og former sine drømme for sin professionelle fremtid. Hun håber, at hun kan komme til at arbejde med at sprede viden om sundhed og hygiejne – og med at forebygge, at børn bliver gift i en alt for tidlig alder.

Når hun ikke har næsen i bøgerne, er hun engageret i forskellige klubber på campus, bl.a. koret, ligesom hun var med til at planlægge events i forbindelse med verdensdagen for mental sundhed og kvindernes internationale kampdag. Og når hun dyrker sport, så spiller hun badminton og cricket. I det hele taget er hun overvældet af de muligheder, hun har fået på Asian University for Women: ”Jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle få de muligheder og den livsstil, som Asian University for Women har givet mig”.

12 kvinder på bacheloruddannelsen Public health får legater finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonde

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.