12 legater til studerende på public health

Runa vil arbejde for FN eller læse en master i udlandet

Da Runa Akter var fem mistede hun begge sine forældre. Hendes onkel sendte hende afsted for at blive hushjælp hos nogle slægtninge, og hun blev taget ud af skolen. Men da familien smed hende ud, og hun endte hos en anden gren af familien, fik hun igen mulighed for at komme i skole. Det var dér, at hun opdagede, at hun elsker at læse.

Med et legat i ryggen kom hun på gymnasiet, mens hun arbejdede deltid som tjenestepige for at skaffe penge til at dække sine leveomkostninger. Gymnasiet var en drøm, der gik i opfyldelse. At læse videre var nærmest uvirkeligt og uopnåeligt. Men da hun blev optaget på Asian University for Women med et legat blev også den drøm til virkelighed.

Runa tror på, at man når langt med hårdt arbejde og tålmodighed. Hun studerer bachelor i sundhedsvidenskab, og hendes mål er at komme til at arbejde for FN eller læse en master i et andet land. Ved siden af sundhed er Runas store interesse internationalt samarbejde, og hun kender allerede mange landes forhold, politik og økonomi. Ud over fagene på uddannelsen engagerer Runa sig i frivilligt arbejde. Blandt andet har hun hjulpet med at dele mad ud til fattige under ramadanen og assisteret en organisation i Dhaka med at undervise og arrangere kulturelle udflugter for lokale børn.

Runa er dybt taknemmelig for det liv, Asian University for Women har givet hende. Hun elsker sine lærere, biblioteket på campus, hendes venner fra mange forskellige lande – og selv at spille både volley og tennis, selvom hun aldrig før har dyrket sport.

12 kvinder på bacheloruddannelsen Public health får legater finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.