12 legater til studerende på public health

Humayra vil forske i epidemiologi

Humayra Tabassm Sethu er fra Sreemangal i Bangladesh. Hun er vokset op med sine forældre og to brødre – og familien var rimeligt velstående, fordi Humayras far arbejdede som embedsmand. Men da han døde kørt før Humayras yngste lillebrors fødsel, forandrede alt sig. Siden har familien levet af at udleje en del af deres hus – og stort set alt husligt arbejde blev Humayras opgave. Selvom hun elsker sin familie, føler hun sig ofte overvældet af deres behov.

Før Humayra i 2021 blev introduceret til Asian University for Women, havde hun ingen idé om, hvad hun gerne vil med sit liv. Selvom alle hendes venner søgte ind på universitetet, havde hun ikke noget klart billede af sin egen fremtid.

Hun ville aldrig få råd til at gå på et privat universitet, så da hun lærte kvindeuniversitetet i Chittagong at kende, var det et sandt fyrtårn. Nu læser hun bachelor i sundhedsvidenskab. Hendes favoritfag er epidemiologi, og når hun har fri fra studierne, underviser hun på lokale skoler og arbejder for en NGO. Hun er også forperson for universitetets kunstklub og har været involveret i mange forskellige typer af frivilligt arbejde. Hun kan lide både at læse og skrive romaner, og hun drømmer om en dag at udgive sine værker.

Det bedste minde Humayra har fra sin tid på Asian University for Women er den allerførste dag. Hun beskriver, hvordan hun ankom sammen med sin mor i en blanding af nervøsitet og spændthed. Siden den dag er hendes tillid til sig selv og hendes evner vokset. Hun drømmer om at bruge dem til at læse videre – en master og også gerne en PhD. Målet er at blive forsker i epidemiologi.

12 kvinder på bacheloruddannelsen Public health får legater finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.