12 legater til studerende på public health

Fatematuz' mor stod fast: Min datter skal også studere

Fatematuz Zuhra kommer fra landsbyen Noakhali i Bangladesh. Hun er vokset op med sine forældre og to brødre i et samfund, hvor piger ikke normalt får videregående uddannelse. Hendes far var landmand, men er nu rejst ud i verden for at tjene flere penge, så han kan underholde sin familie.

Begge Fatematuz’ brødre er studerende, og familiens budget kunne ikke holde til at betale for uddannelser til alle tre. Faktisk var den økonomiske belastning så stor, at flere af familiens naboer rådede Fatematuz’ forældre til at gifte hende bort. Men især Fatematuz’ mor har stået fast: Hendes datter skal også studere.

Fatematuz studerer bachelor i Public health. Hun vil gerne kombinere sundhedsvidenskaben med IT-videnskab eller miljøvidenskab – og så går hun og leder efter et studiejob. Når hun har fri kan hun lide at læse, rejse og shoppe, ligesom nogle af hendes bedste minder er i samværet med andre studerende på Asian University for Women – fx når hun og hendes venner skiftes til at lave deres yndlingsretter til hinanden.

12 kvinder på bacheloruddannelsen Public health får legater finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.