Støttekoncert i Holmens Kirke

Tak til alle, der var med, da vi d. 12. september 2023 holdt støttekoncert for Lone Dybkjær Fonden i Holmens Kirke.

I var i sandhed med til at vise, at vi er meget mere end en dråbe i havet, når vi står sammen om et stort og bæredygtigt, humanistisk projekt, som Asian University for Women er.

Det blev en mindeværdig begivenhed: En aften, hvor vi mærkede, at når musikken og sangen Holmens Vokalensemble, Sofie Gråbøls afghanske digte og fællessangen får det afgørende ord, så hæver vi blikket. Den aften mærkede vi, at vi stadig kan gøre noget, der rækker udover os selv.

Magtesløsheden kan hurtigt få overtaget, når vi ser, hvordan afghanske kvinder bliver udelukket fra uddannelse, hvordan kvinder må flygte på grund af deres etnicitet eller krige, eller hvordan fattige og udsatte familier overalt i Asien ikke kan sikre deres døtre uddannelse og mulighed for at udnytte deres talent.

I Holmens Kirke fik magtesløsheden ikke et ben til jorden. 

Vi kan faktisk være med til at sikre, at flere kvinder får en videregående uddannelse. Vi ved, at fredeligere og bedre udvikling i et af verdens vigtigste områder begynder med kvinderne.

Med vores legater til kvinder på Asian University for Women bliver flere i stand til at studere. De er kvinder, som har drømme, vilje og evner til at skabe forandringer i deres eget land, på trods af tradition, kultur, religion og ikke mindst deres køn. De vil uddanne sig, engagere sig og skabe forandringer, der er nødvendige, for udvikling i Asien. Ligestilling og udvikling begynder med uddannelse.

Ikke blot er vi mere end en dråbe i havet. Vi er del af noget stort. Siden januar 2022 har 17.000 kvinder fra Afghanistan og de store rohingya flygtningelejre i Bangladesh søgt om optagelse på Asian University for Women. Dertil kommer kvinder fra endnu 18 asiatiske lande, og universitetet udvider nu campus, så de kan have 5.000 studerende. En tredobling i forhold til i dag.

Det er stort, og det sker kun, fordi opbakningen internationalt er så stor. I Holmens Kirke bidrog vi stærkt til vores fælles slogan: Educate a Girl. Save the world.

Så endnu en gang tak. Tak for, at du også er med til at skabe noget unikt. 

Asian University for Women uddanner kvinder, som engagerer sig, skaber forandring og vil være ledere

Studerende kommer fra 19 forskellige lande og har meget forskellige baggrunde og varierende skolegang og kundskaber i fx matematik og engelsk. Det er den enkeltes mod og viljen til at skabe forandring, der er afgørende for at blive optaget på universitetet.