Studerende, vi støtter

Mød Mariam og Soma, som vi har givet legat

Mariam Ajir og Soma Goswami er blandt de fem, der har modtaget de første legater fra Lone Dybkjær Fonden.

Mariam Ajir er fra Afghanistan og læser økonomi. Hun drømmer om at starte sin egen virksomhed og skabe jobs til andre kvinder i Afghanistan. Hør hende fortælle, hvordan hun, da Taleban overtog magten og udelukkede kvinder fra uddannelse, flygtede fra sit hjemland for at fortsætte sin uddannelse på Asian University for Women.

Soma Goswami er fra Bangladesh. Hun er vokset op i en te-plantage, hvor hendes far arbejder til en dagsløn på to dollars. Hør hende fortælle, hvordan legatet fra Lone Dybkjær Fonden har givet hende en mulighed for at tage en uddannelse i folkesundhed. Hun drømmer om at vende tilbage til sin hjemegn og forbedre forholdene for arbejderne i te-plantagen. Både hvad angår uddannelse og sundhed.

Fem kvinder - tre af dem fra Afghanistan - får de første legater fra Lone Dybkjær Scholarships.

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.