Otte legater til studerende på public health

Otte legater uddelt med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Lone Dybkjær Scholarships har i samarbejde med Novo Nordisk Fonden uddelt otte legater til studerende på den sundhedsvidenskabelige bachelor på Asian University for Women.

– De otte kvinder har særligt én ting til fælles: De vil kæmpe imod ulighed i sundhed. De kommer fra fattige kår og er vokset op i på steder, hvor de med egne øjne har set, hvordan mennesker dør af sygdomme, som faktisk kan kureres med den rette medicin og højere hygiejnestandarder, siger Poul Nyrup Rasmussen, tidligere statsminister og stifter af Lone Dybkjær Fonden.

Du kan møde de otte studerende og læse deres historier herunder ved at klikke deres navne.


Eti Yabad er vokset op i en fattig arbejderfamilie i en teplantage i Bangladesh.


Farhana Afrin Farihas forældre lider begge af diabetes, nu studerer hun folkesundhed og drømmer om at arbejde for ligestilling i sundhedsvæsenet i sit hjemland, Bangladesh.


Kaniz Fatema er vokset op i det sydlige Bangladesh, hvor store lejre beboet af rohingya-flygtninge fra Myanmar breder sig. Det var en fattig barndom, men talent følger ikke penge.


Nan Pin Pin er flygtning fra Myanmar og er vokset op i flygtningelejre.


Fodbold blev Renu Kumaris adgangsbillet til resten af verden langt fra barndommens fattigdom i Indien. Gennem sporten oplevede Renu, at mennesker – specielt kvinder – har muligheder og rettigheder.


Samin Anjum Anon bliver gal, når hun oplever, at mennesker i hendes hjemland, Bangladesh, ikke har adgang til behandling. Når mennesker dør af sygdomme, som de let kunne kureres for,  hvis blot de havde adgang til medicin. Det er en ulighed, som rammer kvinder ekstra hårdt – og det vil Samin være med til at ændre.


Tahera Fatema Esra er vokset op i dyb konservativ muslimsk familie i Bangladesh. Hun drømmer om at gøre en forskel for de fattigste – og tager hun det første skridt med en videregående uddannelse i sundhedsvidenskab.


Mænd og drenge spiser før kvinder og piger. Den tradition i kombination med stor fattigdom betyder, at kvinder ofte må undvære mælk, kød og frugt. Det er uretfærdigt, mener Tazneen Hossain Tani, og hun vil bruge sit liv på arbejde for ligestilling.

Otte kvinder på bacheloruddannelsen Public health får legater finansieret med støtte fra Novo Nordisk Fonden

Lone Dybkjær Scholarships er etableret som en politisk uafhængig fond, der viderefører Lone Dybkjærs livslange arbejde for ligestilling. Lone Dybkjær var gennem hele sit liv dybt engageret i ligestilling og kvinders rettigheder – også i Asien, hvor hun var en af hovedkræfterne bag etableringen af Asian University for Women. For som hun sagde, er det at løfte kvinders kompetencer og uddannelsesniveau den bedste udviklingsbistand, vi kan give.